Αποστολή      Παιδικό δωμάτιο

 

Ωραία.. Καλώς το νέο μέλος της οικογένειας! Να σας ζήσει!

Το παιδικό δωμάτιο είναι για κάποιους πολύ σημαντικό. Πρέπει  να έχει όλη εκείνη την παιδικότητα που θα ήθελαν οι ίδιοι τους όταν ήταν παιδιά. Με πολλά χρώματα και χαριτωμένα έπιπλα και χώρο για παιχνίδι και φιγούρες από τα κόμικς..

Για άλλους είναι πιο απλά τα πράγματα, ένα δωμάτιο ασφαλές που θα μείνει ως έχει για τουλάχιστον δέκα χρόνια. Λίγο χαριτωμένο χρώμα, μερικά λούτρινα και  τελειώσαμε.

Όπως και να έχει, δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Όποια και να είναι η απόφαση, είναι δική σας.

Μερικές γενικές συμβουλές τώρα στους αφοσιωμένους γονείς

Α) Το παιδί είναι πολύχρωμο! Αν σας αρέσει μια απόχρωση, όλα καλά. Αλλά μην κάνετε όλο το δωμάτιο σε ροζ ή μπλε. Μπορεί να έχει άλλο χρώμα το χαλί, η κουρτίνα ή το φωτιστικό. Χρειάζεται αντίθεση ή φόντο ένα χρώμα για να λάμψει!

Β) Τα γεμάτα ράφια με Spiderman και τα αυτοκόλλητα με τον ίδιο ήρωα και το φωτιστικό ίδιο, είναι λίγο υπερβολή. Ας υπάρχει ποικιλία, ώστε να υπάρχει επιλογή. Σε εσάς αρέσει πολύ, δε λέω, αλλά αφήστε το παιδί να διαλέξει τον δικό του ήρωα.

Γ0 Το φωτιστικό στην αρχή πρέπει να έχει χαμηλή λάμπα, γιατί τα βρέφη είναι ανάσκελα και τα θαμπώνετε με το πολύ φως. Στην συνέχεια  όμως, χρειαζόμαστε άπλετο φως , για παιχνίδι και δημιουργικότητα!

Δ) Αφήστε χώρο. Και αφήστε και χώρο! Χώρο για κινήστε και εσείς και το παιδί.

Ε) Απαλές γραμμές και καμπύλες. Για την ασφάλειά του και για την ηρεμία που είναι καλό να έχει ο χώρος.

Δημιουργήστε ένα δωμάτιο ευχάριστο και ασφαλές, όπως θα θέλατε να είναι ο κόσμος του παιδιού σας.