Οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε κάπου μέσα στο σπίτι κάποιο έντονο χρώμα. Κάποιο τοίχο σε σκούρο μπλε, κάποιο δωμάτιο με έναν τοίχο κόκκινο, κάποιο μωβ σε ταπετσαρία στο σαλόνι.. Κάπου θέλαμε να κάνουμε την αλλαγή και κάναμε ένα στοιχείο έντονο. Τι γίνεται όμως όταν μας αρέσει η μονοχρωμία. Αν δηλαδή σε ένα χώρο υπερισχύει ένα χρώμα, όπως για παράδειγμα το ..κίτρινο. Κίτρινος ο τοίχος και το βάζο και τα μαξιλάρια και μέρος του χαλιού.. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει! Δείχνει αρμονικό! Έντονο αλλά αρμονικό. Φυσικά το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στο χρώμα που θα διαλέξετε. Αλλιώς δείχνει ένα δωμάτιο με πολύ λευκό και άλλη ψυχοσύνθεση δημιουργεί ένα δωμάτιο με κόκκινο.
Ξεκινήστε με το πιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα και μετά για ποιον χώρο το σκέφτεστε και εάν αυτό θα λειτουργήσει.. Δεν θα ήταν καλό να κάνετε ένα μπάνιο κατάμαυρο, ή ένα παιδικό δωμάτιο κατακόκκινο! Τα χρώματα μας επηρεάζουν πολύ, είναι σαν μουσική για τα μάτια. Ή που θα ηρεμήσεις ή που θα νιώθεις ένταση, ή που θα θέλεις απλά να την κλείσεις. Το να έχει κίτρινο μια κουζίνα είναι πολύ καλό γιατί σαν χρώμα έχει ζωηράδα, αλλά να έχει κίτρινο μία κρεβατοκάμαρα..δύσκολες οπι νύχτες σας! 

Άλλωστε παλιά στα παλάτια το κάθε δωμάτιο ονομαζόταν από την χρήση και το χρώμα του, έτσι και εμείς! Μπορούμε να δώσουμε μία άλλη αίσθηση, ένα άλλο στυλ σε κάποιο δωμάτιο, δοκιμάζοντας την μονοχρωμία.Οπότε λέμε ναι στη μονοχρωμία, με κάποιες προδιαγραφές !