Οι λάμπες LED καθώς και τα φωτιστικά που έχουν ενσωματωμένη LED ταινία, έχουν μπει για τα καλά στην ελληνική αγορά και συνεπώς, στα σπίτια μας. Η οικονομία που κάνουν στην κατανάλωση ρεύματος είναι μεγάλη, αν και σαν τεχνολογία κοστίζουν κάτι παραπάνω, αξίζουν και κάνουν απόσβεση το κεφάλαιο που διατέθηκε.

Οι λάμπες LED υπάρχουν σε τεράστια ποικιλία τιμών, ποιότητας και χρωματικών επιλογών. Οι γνωστές και επώνυμες εταιρίες είναι συνήθως κάτι ακριβότερες αλλά και καινοτόμες σε σχέδια και απόδοση. Στα έτοιμα φωτιστικά τα εργοστάσια διαλέγουν την εταιρία που θα συνεργαστούν, ψάχνοντας τον καλύτερο συνδυασμό ποιότητας-τιμής.

Διαλέγοντας LED φωτισμό θα πρέπει να προσέξετε τον χρωματισμό, θερμό-ψυχρό, την κατανάλωση και την απόδοση που είναι σε Lumen. Η διάρκεια ζωής του λαμπτήρα και του φωτιστικού είναι συγκεκριμένη και μετριέται σε ώρες ανάματος, όπως οι λάμπες οικονομίας, ή σε on-off. Το σίγουρο είναι οτι οι περισσότεροι κατασκευαστές δίνουν αριθμούς που ξεπερνούν τις λάμπες οικονομίας. 

Το κεφάλαιο LED έχει ανατρέψει τελείως τον τρόπο που σκεφτόμασταν τις λάμπες, καθώς η τεχνολογία του "καλπάζει" και οι τιμές αλλάζουν κάθε εξάμηνο προς όφελος του καταναλωτή.

Επίσης κυκλοφόρησαν και λάμπες LED με εμφανές το νήμα της λάμπας, πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα και ζεστό φωτισμό. Υπάρχουν σε πάρα πολλές μορφές και διακοσμούν τα φωτιστικά που αφήνουν τις λάμπες τους ακάλυπτες. Πολύ συχνά τις βλέπουμε στα βιομηχανικού τύπου φωτιστικά. 

Αλλάξτε λοιπόν σκέψη, αλλάξτε τον λογαριασμό στην ΔΕΗ, αλλάξτε την απόχρωση του φωτισμού, αλλάξτε τις λάμπες σας!