Χρώμα και φως

 Περιγράφουμε τον φόβο με σκοτάδι, την χαρά με ουράνιο τόξο, έχουμε χρώματα στην αύρα μας, μέχρι και η απόχρωση του ουρανού μας αλλάζει την διάθεση. Το φως και τα χρώματα αλλάζουν και επηρεάζουν την ζωή μας. Το κόκκινο χρώμα είναι της δύναμης και δίνει ένταση και χλιδή, παράδειγμα κόκκινο φορούσαν οι βασιλιάδες. Εάν όμως μείνετε αρκετή ώρα σε ένα κατακόκκινο δωμάτιο, θα ανεβάσετε πίεση και παλμούς.

Τα χρώματα στο σπίτι μας είναι μια άλλη υπόθεση.

Άλλα θέλαμε στα παιδικά μας χρόνια, όλο καινοτομία και αντίρρηση . Άλλα κάναμε όταν αποκτήσαμε δικό μας χώρο, και άλλα θέλουμε όταν.. μεγαλώνουμε λίγο ακόμα!!

Φέτος η μόδα είναι πιο προσιτή. Οι αποχρώσεις του γαλάζιου, πράσινου, βεραμάν, ροζ, σομόν έχουν την τιμητική τους αλλά σε πιο παστέλ εκδόσεις.

 Το φως από την άλλη μεριά επηρεάζει δραματικά την απόχρωση του χώρου, όπως και την αίσθηση που μας κάνει. Κανένα χρώμα δεν μας αρέσει όταν αισθανόμαστε τον χώρο σκοτεινό. Καλύτερα να περισσέψει παρά να μην φτάσει! Τοποθετήστε περισσότερες πηγές φωτισμού και αλλάξτε τις λάμπες σε LED ώστε να έχετε πολύ φως σε χαμηλή κατανάλωση, χωρίς να εκπέμπουν θερμότητα.

Το «και εγένετο φως « δεν είναι τυχαία φράση, χρειάζεται φως για να αρχίσουν όλα!