Δώστε ζωή, δώστε φως!


Φθινοπώριασε και νυχτώνει πολύ πιο νωρίς, δρόσισε για τα καλά ο καιρός. Πιο πολλές ώρες μέσα στο σπίτι, πιο πολύ ώρα αναμμένα τα φώτα. Υπάρχουν όμως κάποιες γωνιές του σπιτιού που ¨δεν το'χουν¨..

Υπάρχουν δυο τρεις συμβουλές για να το αλλάξουμε αυτό.
Δείτε τι λάμπες έχετε στον χώρο, μήπως θα μπορούσατε να βάλετε LED λάμπες ώστε να έχουν μεγαλύτερη απόδοση με μικρότερη κατανάλωση.

Μία άλλη περίπτωση γύρω από τον φωτισμό, είναι το λάθος χρώμα. Το θερμό ή το ψυχρό φως, αλλάζει εντελώς το χρώμα του χώρου και την αίσθηση του. Προσέξτε πολύ!

Εκτός από τις λάμπες σημαντικό είναι και το χρώμα στις μεγάλες επιφάνειες του χώρου. Αν παράδειγμα το χρώμα του τοίχου δεν αντανακλά το φως, ή το έπιπλο έχει σκούρα απόχρωση θα απορροφήσουν το φως. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε καθρέπτη ή κάποιον πίνακα με φωτεινά χρώματα.

Για τους πιο τολμηρούς θα μπορούσατε να κάνετε κατασκευή από plexi glass κάτι σαν παράθυρο. Υπάρχουν και διακοσμητικά με LED για τον τοίχο που δίνουν και φως και ζεστασιά στον χώρο.

Όπως και έχει με κάποιες μετατροπές θα μπορούσατε να ξαναδώσετε ζωή σε κάποια γωνιά του σπιτιού που μοιάζει σκοτεινή ή κρύα. Έτσι και το σπίτι θα γίνει μεγαλύτερο και εσείς θα ανανεωθείτε γιατί φθινόπωρο σημαίνει αλλαγές!