Δείξε μου το σπίτι σου, να σου πω ποιος είσαι!! Κάθε ένας μας είναι διαφορετικός και μοναδικός και εννοείτε ότι αυτό φαίνεται στον σπίτι που ζούμε. Τα έντονα χρώματα στους τοίχους, οι απαλές αποχρώσεις και τα υφασμάτινα αντικείμενα, τα γεμάτα-πλούσια σπίτια αλλά και τα απέριττα με απλές ίσιες γραμμές και απουσία διακοσμητικών, δείχνουν τον χαρακτήρα μας. 
Οι μόδες αλλάζουν και μας επηρεάζουν όταν έχουμε ανάγκη για ανανέωση στον χώρο μας, αλλά πρέπει κάποια σημεία να τα προσέξουμε για να μη βρεθούμε με λάθος αποτέλεσμα.
 Τα τελευταία χρόνια είναι στην μόδα οι έντονες αποχρώσεις στους τοίχους καθώς και οι ταπετσαρίες με θέμα. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι οι μεγάλες επιφάνειες έντονου χρώματος απορροφούν τον φωτισμό και μικραίνουν τον χώρο. Οπότε πριν βάψετε σκούρο μπλε, για παράδειγμα, τον μεγαλύτερο τοίχο του σαλονιού σας, σκεφτείτε ότι εκτός από ηρεμία και ανανέωση, θα χρειαστείτε και μια νέα πηγή φωτισμού, ή έστω περισσότερες ώρες αναμμένα τα φωτιστικά του χώρου.  Όπως επίσης μία πολύ έντονη χρωματικά ταπετσαρία θα προκαλέσει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.
Συνεπώς με μέτρο οι έντονες επιφάνειες, το σωστό είναι να υπερισχύει το ανοιχτό χρώμα και να υπάρχει φυσικά δυνατότητα  για πρόσθετο φωτισμό από διαφορετικές μεριές του χώρου.
Οπότε πριν αλλάξετε τελείως τον χώρο σας, σκεφτείτε και μελετήστε τον χώρο σας, και σκεφτείτε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το φως και οι σκιές που δημιουργούνται στον χώρο. Είναι σημαντικό να αλλάζεται την διάθεση σας αλλάζοντας τις αποχρώσεις που σας περιβάλλουν στο σπίτι. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να σας ικανοποιήσει σε κάθε ώρα της ημέρας, σε κάθε εποχή του χρόνου, καθώς η μέρα μεγαλώνει ή μικραίνει και το καλοκαίρι το σπίτι είναι συνήθως φωτεινό. Καλή επιλογή χρωμάτων λοιπόν!